Wauw er komt wat los!

Op het moment van schrijven denk ik terug aan de zomer van 2016. De zomer waarin ik besloot om te starten met mijn eigen bedrijf gespecialiseerd in het leveren en aanbrengen van vloerafwerking en raambekleding.

Er was veel bravoure maar ook een beetje twijfel… wordt het wel wat? Kan je het wel in de eentje? Ik had er immers nog nooit alleen ervoor gestaan.
Dus alles wat je zegt moet je waarmaken. Geen collega’s die je in bescherming nemen, of ondersteuning vanuit een technisch hart. Administratieve bijval van de dames aan de receptie…
Mijn achtergrond en opleiding in de projectinrichting ( bij een absoluut topbedrijf uit het Oosten van het land) waren grondig en goed te noemen. Ik werd meteen in het diepe gegooid en er werd gekeken of ik boven kwam drijven. Na een dienstverband van bijna 9 jaar met veel hoogtepunten denk ik dat het wel goed gekomen is.

Nu ben ik ruim een half jaar verder en ik merk dat er wat loskomt. Er wordt contact gezocht, ook door mensen die ik helemaal niet ken, maar die via een omweg van mij gehoord hebben. Kortom er komt wat los! En ik ben er trots op!
Augustus/ September volgt de overgang naar een nieuwe locatie. Een plek waar meer ruimte is om mensen te ontvangen en materiaal op te slaan.

Ik wil graag een openingsactie doen maar dan niet zo’n een traditionele als; 50% gratis. Mijn gevoel bij dat soort teksten is altijd; heb je mij nou gisteren, vandaag of ga je mij morgen bedonderen?
Geef gewoon een prijs op en sta achter je waardebepaling! Iets bijschaven kan natuurlijk altijd… maar het toont toch veel meer aan als je achter je werk staat in plaats van dat je een prijsstunter bent die het altijd moet hebben van de laagste prijs? Dat laatste lijkt mij trouwens erg vervelend werken.

Mijn doelstellingen voor 2017 ( beter laat dan nooit):
– Herhaalopdrachten krijgen van relaties waar ik voor gewerkt heb.
– Nieuwe leuke zakelijke contacten opdoen.
– Aanhaken in de woningbranche
– Meer rechtstreeks contact met de zakelijke markt.

En dan nu SMART:
1. Dit jaar 3 nieuwe zakelijke inrichters als vaste relatie/ offerteaanvrager binden.
2. Dit jaar voor min. 5 verschillende bouwbedrijven een klus uitvoeren.
3. Dit jaar 20 woonhuizen/woningen stofferen ( nieuwbouw of renovatie).
4. Dit jaar participeren in 5 goede doelen.
5. Dit jaar sponsor worden bij een sportvereniging.
6. Dit jaar 15 keer rechtstreeks voor een eindopdrachtgever werken.

Wellicht nu de meest verassende: ik ben lid van een netwerkorganisatie ( naam is onbelangrijk), in de netwerkorganisatie staat “geven loont” centraal.
Mijn doel is om al mijn terugkerende opdrachtgevers een project ( of projecten) toe te bedelen waarvan ik zeker weet dat het de moeite waard is.

“Geven Loont: wie niet kan delen kan ook niet vermenigvuldigen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *